Plisségardiner - Var vill du börja? Plisségardiner - Var vill du börja?

PL-004 Panelgardinskonfiguratorn
Du har beställt förr och känner till allt du behöver veta. Alternativt vill du gå direkt till konfiguratorn.
Till plisségardins konfiguratorn
PL-008 Till Plisségardiner Bild
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda panelgardiner. Låt oss vägleda dig.
Till plisségardin guiden
Plisségardinsgalleri
Se våra exempel på utförd montering av diverse plissé gardiner. Upptäck skillnader mellan olika plissé typer som vi kan leverera.
Till plisségardinsgalleriet
Lamellgardin i matsal

Plisségardiner - Mångsidigt solskydd för mellanstora fönster

Plisségardiner är mycket lämpliga för fönster som man behöver mörklägga eller enbart dämpa ljuset

Plisségardiner som även kallas "plisséer" eller plissépersienner är en modern lösning på problemet med överdrivet solljus i både hem och kontor. Samtidigt spelar de en dekorativ och skyddande funktion som skyddar vårt utrymme från blickar från grannar och förbipasserande. De med speciell dubbel-tyg som kallas för "duetter" eller dubbelplissé är också en utmärkt värmeisolering som förebygger uppvärmning av rummen på sommaren och hindrar att värme strålar ut på vintern.

Den största fördelen med plisségardiner är deras unika design. De skiljer sig från klassiska modeller av rullgardiner genom bristen på ett rullrör, eftersom hela mekanismen är baserad på två metallister som omsluter materialet som bildar en estetisk dragspel.

Beroende på modell kan de flyttas vertikalt i en eller två riktningar över hela fönsterytan. Detta gör det möjligt att täcka en utvald del av fönstret utan att behöva mörka inredningen helt. Denna smidiga reglering kan lösa vardagliga problem orsakade av överdrivet solljus eller stadsbelysning.


Plisségardiner eller veck är ett av de modernaste och samtidigt de mest originella sätten att täcka fönster. Det som skiljer dem från andra inre lock är möjligheten att ställa in rullgardinsmaterialet på vilken plats som helst i glaset - topp, botten eller mitt. Dessutom är veck mycket mångsidiga; de kan också installeras i fönster med ovanliga former, t ex valv, i takfönster, i stora fönsterutrymmen, inklusive vinterträdgårdar.

Stora fönster är ett av de obligatoriska inslagen i modern arkitektur, både i offentliga byggnader och i privata hem. Den väl upplysta interiören är rymlig och bekvämligheten att vistas i är mycket hög. Det är dock lika viktigt att täcka fönstren i varmt väder (de ansvarar för att värma upp rummen på hela 80%), så att interiörerna inte blir olidligt varma, och att täcka dem när folk där inne vill ha intimitet. Plisségardiner skyddar effektivt rummen från solen och utsikten från utsidan, och kommer också att vara ett smakfullt inslag i inredningen.

Fönsterutrymme är ett av nyckelelementen i inredningsdesign. Plisségardiner passar perfekt in i fönstret, tack vare vilka de kommer att komplettera utseendet på interiören, inte dominera det. Ett omfattande utbud när det gäller färger på material och tillbehör samt tygtexturer gör att du kan matcha vecken till inredningens design. Det finns ingen anledning att använda en kassett, tack vare vilken de tar upp mindre utrymme och fäster mycket väl vid fönstren.

Plisségardiner har många fördelar relaterade till deras utseende, monteringssätt och mångsidighet av applikationer.

Denna typ av persienner har utformats så att täckmaterialet kan placeras var som helst i fönsterrutan. Tyget placeras mellan två skenor (profil) som kan glida längs med fönsterkarmen, upp och ner. På så sätt kan locket placeras i den övre delen av fönstret, i mitten (glid ner uppifrån och ner) eller nedtill; Naturligtvis kan den också sträckas över hela fönstrets yta. Vad som också väcker uppmärksamhet i dessa rullgardiner är utseendet som är ett resultat av deras namn - materialet bildar ett karakteristiskt veck, synligt även när det är helt utdraget. En innovativ lösning och fördel med vecken är också det faktum att tillbehören (profilen) kan monteras inte bara vertikalt utan även horisontellt. En horisontellt monterad rullgardin fungerar identiskt med en vanlig rullgardin, förutom att tyget glider längs botten och toppen av fönsterkarmen.

Mångsidigheten hos plisségardiner är en annan fördel som är värd att uppmärksamma. Detsamma gäller för veck; Skräddarsydda plisségardiner kan anpassas till fönster av olika, även icke-standardiserade mått, till exempel stora glasrutor, vinterträdgårdar. Men det är inte allt. Plisségardiner kan anpassas inte bara till icke-standardiserade dimensioner, utan också till icke-standardiserade former, det vill säga ovala, välvda eller trapetsformade fönster. De kan även installeras i takfönster. Rummen på vinden är särskilt utsatta för överdriven uppvärmning, eftersom inte bara fönsterrutorna, utan också hela takytan värms upp. Takmonterade plissépersienner förhindrar effektivt överdriven insolering och därmed överhettning av rummen på vinden.

Installation av denna typ av produkt är enkel och kan vara icke-invasiv. Icke-invasiva plisségardiner för fönster installeras med hjälp av speciella hållare. Ett annat alternativ är att skruva fast dem på glaslister eller i fönsterkarmen.

Mångfalden av färger på tillbehören och tygerna samt materialens mångfald av texturer ger många möjligheter att arrangera plisségardiner i inredningen. Materialens texturer gör att du också kan anpassa gardinen efter rummens funktion och storlek. Mer ömtåliga och genomskinliga material kommer att fungera mycket bra i rum som bör vara upplysta även med gardinen i neddraget läge,, det vill säga i vardagsrum eller kök anslutna till vardagsrummet, samt i arbetsrum. Denna typ av tyg kommer även att användas i mindre interiörer; belysning gör att de inte verkar optiskt mindre. Å andra sidan är mörkläggninsgardiner som blockerar ljusflödet en idealisk lösning för sovrum eller rum på vinden. Genom att stänga av solen kan du mätbart minska temperaturen i rummen under varmt väder; Blackout tyger kommer även att fungera på natten om huset ligger i centrum, där det finns mycket konstgjort ljus på natten

Plisségardiner anses vara idealiska för barnrum. De är inte utrustade med hängsnören, kedjor eller andra element som barn kan svälja, så de kommer att vara säkra för de yngsta.

Plissépersienner styrs manuellt genom att flytta spjälorna upp/ner. Det finns även möjlighet att använda elektrisk styrning.