Persienner - Var vill du börja? Persienner - Var vill du börja?

Konfigurator för persienner
Du har beställt förr och känner till allt du behöver veta. Alternativt vill du gå direkt till konfiguratorn.
Till persiennkonfiguratorn
Guide för persienner
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda persienner. Låt oss vägleda dig.
Till persiennguiden
Bildgalleri för persienner
Se olika lösningar med aluminiumpersienner. Bli inspirerad och upptäck möjligheterna.
Till persienngalleriet
Aluminium persienner i ett stiligt rum

Persienner - Det välkända solskyddet

Vanliga aluminim persienner är ett utmärkt val för de flesta genom sin mångsidighet vad gäller att kunna justera ljuset

Installation av persienner är ett av de mest effektiva sätten att ordna fönster - deras design gör att du kan styra både intensiteten och solens riktning.

Lamellerna som roteras 180 grader garanterar ett spektakulärt spel med ljus och skugga som kommer att förändra interiören. Förutom de visuella effekterna skyddar de också mot solens värmestrålning, stadsbelysning och grannarnas ögon.

Den universella designen och det breda utbudet av färger gör aluminiumpersiennen till en succé både i sovrummet, badrummet eller vardagsrummet, oavsett i vilken stil de är arrangerade. Allt oftare väljs de för loftinteriörer, där fönstren är mycket stora och rummen behöver både intimitet och tillräckligt med solljus.

Aluminiumpersienner rekommenderas för både små och stora fönster på grund av dess mångsidighet. De kan monteras på: många olika sätt inklusive montering inuti öppningsbara glasbågar (mellanglas-persienner)


Fönsterskydd har två viktiga funktioner: de är att effektivt skydda interiören från överdrivet solljus och vara ett estetiskt komplement till inredningen av huset / lägenheten.

Funktionaliteten hos aluminiumpersienner består av flera element: Lameller. Lameller är horisontella längsgående lameller som persiennen är byggd av. Genom att styra persiennermekanismen ställer vi in ​​dem i rätt vinkel för att reglera mängden ljus som kommer in i rummet. Vi kan också höja spjälorna och lämna hela glasytan exponerad. Det viktigaste med persienner vad gäller funktionalitet är dock möjligheten att justera lutningen på lamellerna. På så sätt, under den varmaste tiden på dygnet, är fönstren helt täckta, och allt eftersom tiden går och ändrar ljusinfallsvinkeln kan lamellernas läge ändras. Skuggningen av rummen påverkar inte bara att vi inte känner det obehag som är förknippat med solens strålar, utan hjälper också till att hålla en behagligt sval temperatur i rummen under varmt väder. Genom att justera lutningen på lamellerna kan du använda dagsljus utan att behöva öppna fönstren och därmed värma lägenheten.

I utbudet av aluminiumpersienner kan du välja lameller med fyra olika bredder: 16 -25-35 mm eller 50mm. Storleken på fönstret avgör valet av lamellernas bredd. Det antas att persienner med smalare lameller, det vill säga 25mm, är mer lämpade för mindre fönster, de passar fint in i en mindre yta och ger inte intrycket av "för stora". Å andra sidan, bredare persienner - 50mm, fungerar bra med större ögon. De kommer inte bara att passa fint med fönstren, utan det blir också lättare att kontrollera dem.

Installation. Installation av aluminiumpersienner är mycket enkel, de kan placeras på fönsterkarmen, i fönsterurtaget, på väggen eller i taket. Monteringssättet påverkas av storleken på locket, t ex kan den mindre placeras på fönsterkarmen, medan den större ska monteras på vägg eller tak. Icke-invasiv installation är möjlig med persienner i aluminium med en lamellbredd på 25 mm (utan kassett). Kontrollera. Aluminiumgardiner kan manövreras manuellt med hjälp av en mekanism placerad på höger eller vänster sida (val görs vid beställning) eller elektriskt med fjärrkontroll. Rengöring. Aluminiumpersienner kan rengöras på tre olika sätt: med en speciell borste som noggrant sopar dammet mellan lamellerna, genom att tvätta lamellerna med en fuktig trasa doppad i vatten med milt rengöringsmedel, regelbundet ta bort locken och tvätta dem i vatten med ett milt rengöringsmedel.

Aluminiumgardiner är inte bara funktionella, utan också estetiska. Det omfattande utbudet gör att du enkelt kan matcha dem till inredningen, dess karaktär och färger.

Färgerna på aluminiumpersienner är de mest omfattande bland alla typer av överdrag och nya färger dyker upp i paletten då och då. Så det är inga problem att matcha dem till färgen på fönsterkarmar, väggar eller möbler. En omfattande palett av färger ger möjlighet att inte bara integrera dem i inredningen, utan också att matcha dem till funktionerna i rummen: i vardagsrummet eller köket kan vi använda ljusare färger, och till exempel i sovrummen , mörkare färger, vilket ger bättre mörker. Svarta aluminiumpersienner kommer att vara perfekta här. Paletten sträcker sig från vitt, genom pastell, dämpade färger, och sedan mer intensivt, till svart.

Aluminiumgardiner är inte bara funktionella, utan också estetiska. Det omfattande utbudet gör att du enkelt kan matcha dem till inredningen, dess karaktär och färger.