Lamellgardiner - Var vill du börja? Lamellgardiner - Var vill du börja?

VB-004 Lamellgardins konfiguratorn
Du har beställt förr och känner till allt du behöver veta. Alternativt vill du gå direkt till konfiguratorn.
Till lamellgardins konfiguratorn
VB-008 Till Lamellgardinsguide Bild
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda lamellgardiner. Låt oss vägleda dig.
Till lamellgardins guiden
Lamellgardins galleri
Se våra exempel på utförd montering av diverse lamellgardiner. Upptäck skillnader mellan olika varianter och monteringstyper.
Till lamellgardins galleriet
Lamellgardin i matsal

Lamellgardiner - Solskydd för stora fönster

Lamellgardiner (vertikal) är en vertikal persienn installerad inuti rummet. Det skiljer sig från andra typer av solskydd genom installationsmetoden samt lamellernas placering och struktur.

Lamelltyger är monterade på en speciell skena utrustad med en styrmekanism. Den ljusdämpande ytan i sig består av materialremsor anordnade vertikalt. Dessa vertikala lamell tygremsor är inte styva och genom att kontrollera mekanismen kan de justeras i valfri lutningsvinkel så att lämplig (önskad) ljusmängd kommer in i rummen.

Lamellgardiner, liksom andra typer av solskydd, används främst för att skydda inredningen från alltför mycket solljus och därmed för att bibehålla lämplig (bekväm) temperatur i rummen under varmt väder. De ger också skydd mot yttre blickar. De är främst förknippade med kontorsrum, konferensrum, auditorier och offentliga byggnader som skolor, universitet, bibliotek, kontor och sjukhus. Den höga kvaliteten på både tillbehör och material samt ett brett utbud av färger på lamellgardiner gör dem dock allt oftare använda i privata hem.

Den ovanliga utformningen av vertikaler gör att de smälter in väldigt bra i rummen. De tar inte upp utrymme runt fönster och kan också dölja stora fönsterytor eller glasväggar. Vertikala remsor av lameller (lameller) kan visuellt höja ett lågt tak, vilket gör att rummet ser ut visuellt mer rymligt. Vertikaler används särskilt i byggnader med modernistisk arkitektur; med karakteristiska geometriska former, stora fönster och många glaserade utrymmen. Med många glasfönster är det mycket viktigt att ge tillräckligt skydd av rummen mot solen och intimitet för människor som bor inne. Lamellgardiner fungerar mycket bra i stora hus / byggnader med en omfattande inredning.