Rullgardiner - Var vill du börja? Rullgardiner - Var vill du börja?

Rullgardin konfiguratorn
Du har beställt förr och känner till allt du behöver veta. Alternativt vill du gå direkt till konfiguratorn.
Till rullgardin konfiguratorn
Rullgardinsguide
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda rullgardiner. Låt oss vägleda dig.
Till vår NYA rullgardinsguide
Rullgardinsgalleri frihängande
Se förkonfigurerade varianter som du därefter kan skräddarsy efter smak. Bli inspirerad och upptäck möjligheterna.
Till rullgardinsgalleriet
Mörkbruna rullgardiner

Rullgardiner - Det mångsidiga valet för dina fönster

Välj en lämplig solskyddslösning med våra rullgardiner som är tillverkade exakt efter dina mått.

Rullgardiner av tyg är ett av de mest populära sätten att täcka fönstren i ett hus eller en lägenhet.

Frihängande rullgardiner av tyg - som kan monteras fast mot taket eller på en vägg, kan tillverkas betydligt större än vanliga rullgardiner som är avsedda för standard fönster och är därför mycket lämpliga även för stora fönster. De är utrustade med en enkel och lättanvänd mekanism som tar lite utrymme.


Invändiga tygrullgardiner är en av de mest populära typerna av fönsterskydd.

Våra skräddarsydda persienner kännetecknas av mycket god kvalitet på material och tillbehör - dessa egenskaper gör att de smakfullt smälter in med interiörer av olika inredning. Dessutom har vi här ett mycket omfattande färgerbjudande; en av de bredaste jämfört med andra typer av inneröverdrag. Tack vare detta passar interna tygrullgardiner bra inte bara med olika inredningsstilar, utan också med färgerna som de är designade i. Således är de en mycket universell lösning när det gäller att välja typ av fönsterkåpa.

Tack vare vår uppmärksamhet på detaljer kännetecknas tyggardiner som du hittar hos Persiennbutiken av hög estetik och kvalitet som går hand i hand med funktionalitet.

Tygrullgardinen är byggd på ett sådant sätt att den kan anpassas inte bara till utseendet, utan även till rummens funktion. Funktionalitet är främst relaterad till effektiviteten av att skydda rum mot överdrivet solljus. Fönster står för 80% av temperaturen i rummen, om de inte är täckta blir det outhärdlig värme inuti. En sänkt invändig rullgardin på fönstret gör att du kan skugga inredningen, vilket i sin tur minskar temperaturen i huset när det är varmt ute. Skölden mot intensivt solljus skyddar även väggar, möbler och andra ytbehandlingselement mot ful blekning.

Funktionaliteten gäller även för att skydda husets inre från insyn från utsidan. Invändiga persienner ger frihet och intimitet för de boende. Man kan inte glömma den interna rullgardinens roll i den redan nämnda inredningen. Olika stilar, där de kan designas, kräver olika färgkombinationer - en omfattande färgpalett av tygrullgardiner gör att de kan användas i alla rum, tack vare vilket det kommer att finnas harmoni i dekorationen av fönster. Fönsterutrymmet kan inte dominera, det ska vara ett smakfullt komplement och inte överväldiga helheten. Speciellt om fönstren är stora.

I tygrullgardiner regleras graden av ljusinflöde genom att höja och sänka materialet; det finns ingen möjlighet att justera ljusinfallsvinkeln. Tyggardinen kan stoppas var som helst på glaset tack vare den självlåsande mekanismen. En kedjemekanism används för att sänka/höja persiennen. Det hela passar perfekt in i fönsterutrymmet; beslagen är lätta och smakfulla och materialen är av hög kvalitet. Deras kvalitet påverkas av deras antistatiska egenskaper och impregnering, vilket översätts till att förhindra överdriven dammansamling, och följaktligen garanterar rullgardinen det estetiska utseendet under lång tid.

Invändiga rullgardiner, tack vare deras omfattande utbud, kan enkelt anpassas inte bara till interiörens stil utan också till dess funktion. Detta säkerställs av typerna av rulljalusimaterial - erbjudandet inkluderar transparenta material med möjlighet att delvis överföra ljus och mörkläggningsmaterial som inte släpper igenom solljus. Skräddarsydda rullgardinsmaterial som skuggar men inte skymmer interiörer kommer att vara perfekta för kontor, kök, vardagsrum eller en kombination av de två sista, det vill säga för rum där mest tid tillbringas under dagen. Då blir det viktigt att dessa rum är skyddade från solen vid varmt väder, men samtidigt att man kan använda naturligt ljus i dem. Du kan också välja en ljusare färg för att förstärka denna effekt. Samma princip gäller för mindre interiörer med lite utrymme. Ljusa färger och transparenta tyger kommer att vara mer lämpliga här - ljusa och ljusa färger gör att rullgardinen inte optiskt minskar rummen.

I sin tur kommer invändiga mörkläggningsgardiner att klara testet i interiörer där du vilar, t ex sovrum, barnrum. Total mörkläggning säkerställs av gummimaterialet i mörkläggningsrullgardinerna. Men om denna effekt inte är nödvändig eller om vi helt enkelt inte vill uppnå den, kommer det att vara en bra lösning att välja en mörkare färg; rummet blir mörkare, men inte helt mörkt. Denna lösning kan fungera bra i barnrum, som dels kan vara rädda för totalt mörker, dels vill föräldrar/vårdnadshavare t ex under sin tupplur kolla om allt är okej utan att behöva tända lampan. Genom att välja typ och färg på rullgardinsmaterialet kan du fritt anpassa det till funktionen hos vilken interiör som helst.