Duolight rullgardiner- Var vill du börja? Duolight rullgardiner- Var vill du börja?

Duorullgardinskonfiguratorn
Du har beställt förr och känner till allt du behöver veta. Alternativt vill du gå direkt till konfiguratorn.
Till duo rullgardins konfiguratorn
Duorullgardinsguide
Lär dig hela processen av att mäta, beställa och montera dina skräddarsydda duorullgardiner. Låt oss vägleda dig.
Till duo rullgardin guiden
Duorullgardinsgalleri
Se exempel på duorullgardiner. Bli inspirerad och upptäck möjligheterna.
Till duo rullgardins galleriet
Duo-rullgardin dag och natt

Duo-rullgardin - elegant och bekväm ljusreglering

Rullgardiner för dag och natt kallas även för Duo-gardiner och är en av de vanligaste modellerna av fönsterskydd.

Vad gör dem så populära bland både arkitekter och amatörer inom inredningen? Det är enkelt - de kombinerar de bästa funktionerna i tyg-rullgardiner och persienner för att hålla ljus och integritet under total kontroll.

Duogardiner kan beställas hos oss i tre versioner:

Frihängande, vilket tack vare montering på vägg eller tak är perfekt för stora fönster.

Icke-invasiv, som är tillägnad människor som vill undvika att borra i väggarna eller störa fönsterkarmen.

I en kassett-lösning där materialet är gömt i en estetisk kassett. Tack vare ytterligare guider eller sidoskenor sticker inte rulljalusin ut från glaset, inte ens när fönstret är öppet.


Skräddarsydda dag-natt fönster persienner är en av de modernaste typerna av invändiga fönsterskydd.

De kännetecknas av både effektivitet när det gäller att skydda interiörer från överdrivet solljus och hög estetik, vilket gör dem till en unik dekoration av fönster och rum. Det som lockar mest uppmärksamhet i skräddarsydda dag-natt persienner är deras unika utseende. De består av två lager material: ett genomskinligt och ett ogenomskinligt. Tyget arrangerat på detta sätt skapar omväxlande ränder. Det är därför dag- och nattfönsterpersienner också kallas zebra eller duo.

Det alternerande arrangemanget av material översätts också till funktionalitet. I praktiken kan du fritt justera tygets position; detta innebär att den endast ställs i det genomskinliga läget, bara skymmer det eller i någon grad av överlappning. På så sätt reglerar vi graden av skuggning av inredningen. På molniga dagar eller på kvällen är interiörerna täckta med ett ömtåligare lager och är alltid skyddade från utsidan. Å andra sidan, under varmt väder (t.ex. när vi lämnar huset), mörkläggs huset/lägenheten helt genom att endast ställa in ränderna i det icke-transparenta läget. På så sätt hittar vi en skön svalka när vi kommer hem. Denna funktion fungerar också mycket bra på natten, speciellt om lägenheten ligger i centrum och utsätts för intensivt, artificiellt ljus från stadsinstallationer. I sin tur översätts möjligheten att ställa in tygremsorna växelvis till justering av graden och vinkeln på solens strålar, utan att behöva höja persiennen och avtäcka glaset. Ju mer den transparenta delen exponeras, desto mer naturligt ljus kommer in i interiören. Detta är en mycket användbar funktion med tanke på variabler som vilken sida av jorden rummets fönster vetter mot och vilken tid på dagen som påverkar solens intensitet.

Dag- och nattgardiner fungerar i alla rum, de kommer att vara funktionella i köket och i vardagsrummet eller i ett större utrymme om kök och vardagsrum kombineras, de passar även för stora fönster. De kan även användas i sovrummet, barnrummet eller badrummet. Mångsidigheten hos dag- och nattgardiner är viktig eftersom en typ av överdrag kan användas i hela huset. Tack vare detta är inredningen konsekvent och harmonisk.

Persiennbutikens utbud är så omfattande att dag-natt rullgardiner kan anpassas till inredning, inredningsfunktioner och storleken på inredningen och därmed storleken på de fönster som finns i dem.